Nina Dobrev

27. leden 2012 | 02.01 |
› 

Nina DobrevPostava:Elena Gilbert
Datum narozeni: 9.1.1989
Místo narození: Sofia, Bulharsko
Celým jménem: Nina Constantinova Dobreva (Нина Константинова Добрева)

Rodina

Matka je umělkyně a otec počítačový specialista. Má jednoho staršího bratra Aleksandera, který se po dokončení studií stane inženýrem.

O Nině

I když se Nina narodila v Bulharsku, po dvou letech se s rodinou přestěhovala do Kanady, kde v Torontu ve městě Ontario vyrůstala.Do školy chodila na J. B. Tyrrell Sr. Public School a Wexford Collegiate School for the Arts (pro umělce) ve Štrasburku.

Už od útlého věku prokazovala velké nadšení pro umění – jako tanec, gymnastika, divadlo, hudba a herectví. Po té začala chodit do Herecké školy Deana Armstronga (Dean Armstrong Acting school), kde ji objevilo hned několik různých hledačů talentů.

Díky modelingu se dostala k točení reklam, které vedly k filmovým konkurzům. Krátce na to získala hlavní role v několika filmech jako Fugitive Pieces, Away from Her, Never Cry Werewolf spolu s Kevinem Sorbem a seriálu Degrassi: The Next Generation.

Nina zbožňuje cestování a několikrát navštívila Evropu jak pro zábavu, tak kvůli mezinárodní soutěži, kdy reprezentovala Kanadu v estetické gymnastice. Ráda hraje volejbal, fotbal, ráda plave, leze po skalách, jezdí na snowboardu či koni.

Na place Vampire Diaries

Její největší vášní je herectví, které vidí jako dobrodružství, které teprve začalo. Věří, že cesta a postavy, které se postupně vyvíjejí na pomáhají porozumět nám samotným.

Nejvíce se momentálně proslavila svou multi-rolí v seriálu The Vampire Diaries jako obyčejná studentka Elena a zákeřná upírka Katherine, která pobláznila a proti sobě poštvala dva bratry, které nakonec proměnila v upíry.

Během natáčení se jí však nepodařilo najít jen jednu z jejích nejúspěšnějších rolí, ale i lásku, neboť už zhruba od první série, nejprve jen tajně, posléze zhruba od druhé série veřejně, chodí se svým kolegou Ianem Somerhalderem (Damon).

Zajímavosti

  • Je velkou fanynkou knih o Harrym Potterovi od J.K. Rowlingové, které přečetla všechny.
  • Je nejlepší kamarádkou s Mattem Lanterem (Heroes, Vampires Suck, 90210) a Sara Paxton (Darcys Wild Life, The Beautiful Life: TBL).
  • Reprezentovala Kanadu v mezinárodní soutěži (Aesthetic Group Gymnastics).

    V roce 2005 se účastnila Seniorského světového šampionátu v Kodani v Dánsku a Juniorského světového šampionátu v Plzni v České Republice .

  • Mluví plynně bulharsky, francouzsky a anglicky. Kvůli roli Belly v drama Fugitive Pieces z prostředí 2. světové války se mu musela naučit židovský přízvuk.

  • Cestovala do Keni, kde se podílela na budování škol spolu se svými kolegy ze seriálu Degrassi za pomoci Free The Children (neziskové organizaci).
  • V seriálu Degrassi: The Next Generation šla původně na konkurz role Manny. Později ji zavolali zpět, aby přečetla roli Mii a roli dostala.
  • Ze začátku první série sdílela v Atlantě s Kaylou Ewell společný byt.
  • Jedním z jejích koníčků je vyrábění šperků. Do budoucna plánuje začít vlastní kolekci šperků.
  • Často je svou podobou srovnávána s jinou herečkou - Victorií Justice (na obr vpravo).

Filmografie

Seriálové role
2009-20?? The Vampire Diaries ... Elena Gilbert/Katherine Pierce (? epizod)
2009 Eleventh Hour ... Grace Dahl (Eternal)
2008 Hranice (The Border) ... Maia (Blowback, Articles of Faith)
2006-2009 Degrassi: The Next Generation ... Mia Jones (45 epizod)

Filmové role
2011 The Roommate ... Maria
2009 Degrassi Goes Hollywood ... Mia Jones
2009 Chloe ... Anna
2008 Mookie's Law ... Rosabella
2008 The American Mall ... Ally
2008 Never Cry Werewolf ... Loren Hansett
2007 Tajemství mé dcery (My Daughter's Secret) ... Justine
2007 Fugitive Pieces ... Bella
2007 Too Young to Marry ... Jessica Carpenter
2007 Básník války (The Poet) ... Rachel
2006 Daleko od ní (Away from Her) ... Monica

Zpět na hlavní stranu blogu

Anketa

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře